6.000 alumnes de secundària i batxillerat participaran fins a la primavera en una iniciativa municipal per promoure les vocacions científiques. Per fer-ho possible el Fòrum, l’Estadi Lluís Companys i el Tibidabo es convertiran en grans laboratoris científics amb activitats i experiments dissenyats per estudiants d’enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El projecte vol potenciar les vocacions científiques entre els més joves, especialment entre les noies. Per això la iniciativa també preveu trencar els estereotips i fer visibles referents femenins. A més, també es busca que els joves prenguin consciència que “la ciència és neutra però té implicacions”, explica Francesc Torres, rector de la UPC: “Els estudiants han de conèixer l’impacte de la ciència sobre les persones, les ciutats, el medi ambient“.

Tres grans laboratoris

Cada un dels espais acollirà diferents activitats en diversos dies. El primer serà el Fòrum, on el 14 de febrer se celebrarà el Visions-STEAM Fòrum, pensat per a alumnes de 4t d’ESO i batxillerat amb activitats sobre física, química, tecnologia, matemàtiques i biologia creades a partir dels continguts curriculars de cada curs.

El 2 d’abril tindrà lloc el Visions-STEM Anella, a l’Estadi Lluís Companys, on se sumaran a les del Fòrum les disciplines d’educació física i música. Aquesta activitat està pensada per alumnes de 2n i 3r d’ESO.

L’última trobada serà el Fisidabo 2k i serà al Tibidabo el 15 de maig. S’hi faran proves i experiments de física per a alumnes de 4t d’ESO i batxillerat.

Novetats del 2020

Aquesta experiència ja fa tres anys que se celebra al Tibidabo i dos a l’Estadi Lluís Companys però aquesta serà la primera vegada que es farà també al Fòrum. A més, en aquesta edició el projecte també s’obrirà per primera vegada a alumnes de 2n i 3r d’ESO.