L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida a la calma aquest dissabte després que LG i Ericsson hagin cancel·lat aquesta setmana la participació al Mobile World Congress (MWC) pel coronavirus. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’alcaldessa ha dit que espera que no hi hagi més companyies que descartin participar-hi per aquest motiu i les ha convidat a venir a la ciutat a “gaudir d’un congrés que ha de ser un èxit”.

“Si hi hagués un risc per a la ciutat de Barcelona seríem els primeres a actuar i demanar mesures. No és el cas. Les autoritats sanitàries ens han donat un missatge de tranquil·litat i de confiança”. Amb aquestes paraules Colau ha volgut tranquil·litzar tant els congressistes com els barcelonins i ha afirmat que les autoritats sanitàries diuen que es pot celebrar el congrés. A més, ha recordat que s’estan aplicant els protocols corresponents i que l’esdeveniment es podrà desenvolupar amb total normalitat. És més, aquest divendres, la consellera de Salut, Alba Verges, va explicar les noves mesures contra el coronavirus durant el MWC. Ho va fer en una roda de premsa, en què va assegurar que “no hi ha una raó objectiva perquè les empreses no vinguin per al MWC”.

L’alcaldessa, que ha dit que no té constància de cap episodi de discriminació cap al col·lectiu xinès a la ciutat, ha explicat que vestir mascareta no forma part de la recomanació de les autoritats durant l’esdeveniment.

Sobre la permanència del Mobile a Barcelona, Colau ha dit que els organitzadors obriran converses quan ho considerin i que des de l’Ajuntament, la Fira de Barcelona i la Generalitat tenen la “màxima col·laboració”.