La companyia sueca Ericsson ha anunciat que es dona de baixa del MWC 2020 per l’amenaça del coronavirus. En un comunicat diu que davant el risc de contagi volen protegir-se del virus que encara no està controlat.

Ericsson diu que no pot garantir la salut dels treballadors

L’empresa afirma que “com un dels majors expositors, Ericsson té milers de visitants al seu saló cada dia i, fins i tot si el risc és baix, l’empresa no pot garantir la salut i la seguretat dels seus empleats i visitants”. Amb aquesta ja són dues les companyies que s’han donat de baixa d’aquesta edició. L’empresa LG va anunciar la seva renúncia al Mobile per la mateixa qüestió, dimarts passat. 

GSMA lamenta la decisió i espera Ericsson el 2021

betevé ha contactat amb l’organitzador de l’esdeveniment, GSMA, qui lamenta la decisió d’Ericsson de no assistir al MWC Barcelona aquest any ja que “és un actor important en el nostre ecosistema”. Diu que respecten la seva decisió i que els “tranquil·litza el seu compromís que estaran al MWC de 2021”. GSMA diu que la “cancel·lació tindrà cert impacte en aquesta edició i pot ser en un futur”. 

Aconsellen que els assistents viatgin amb dies d’antelació a Barcelona

L’organitzador ha dit que continua monotoritzant i avaluant l’impacte potencial del coronavirus en el MWC ja que “la salut i la seguretat dels nostres expositors, assistents i personals són molt importants”. Alhora explica que segueix en contacte permanent amb les empreses expositors i estan discutint i preparant les mesures oportunes per protegir-se durant l’esdeveniment. Algunes de les mesures són arribar dies abans a Barcelona per donar temps a la quarantena, assegurar l’accés a les màscares i reemplaçant els assistents de països de gran risc per representants locals amb base a Europa. 

La direcció del certamen —que tindrà lloc del 24 al 27 de febrer al recinte firal de Gran Via i al qual assistiran milers de participants asiàtics— ha tornat a recordar a través d’un comunicat el que ja va dir ara fa uns dies; que l’impacte del coronavirus és “mínim” i que el Mobile tindrà lloc amb normalitat. L’Ajuntament i la Generalitat també han demanat “no generar alarmisme” i han assegurat que ja hi ha protocols preparats per si s’hagués d’actuar.

Els responsables del congrés han aplicat un programa preventiu per evitar el risc del coronavirus que inclou neteja i desinfecció de tots dels punts d’interès, com ara les àrees per menjar, les pantalles tàctils públiques i les entrades i sortides del recinte.