El coronavirus ja ha provocat les primeres cancel·lacions al Mobile World Congress (MWC). L’empresa sud-coreana LG ha anunciat que no participarà en el congrés de telefonia. La multinacional argumenta en un comunicat que volen “avantposar la seguretat i la salut dels seus treballadors, socis i clients”. La companyia afirma que substituirà el Mobile per “altres actes per anunciar els nous mòbils del 2020”. Durant unes hores també s’ha parlat d’una altra cancel·lació, la de la xinesa ZTE, tot i que finalment la mateixa empresa ho ha desmentit.

ZTE, Huawei i Oppo confirmen que assistiran al MWC

La companyia xinesa ZTE ha confirmat que participarà en l’edició d’aquest any del Mobile i que hi mostrarà les seves novetats en tecnologia 5G. L’empresa ha desmentit les informacions que han sorgit aquest dimecres, que indicaven que la companyia seguiria la decisió d’LG i no hi acudiria. En un comunicat oficial, la companyia ha afirmat que tindrà un estand a la Fira de Barcelona. No obstant això, també ha anunciat que cancel·la la conferència de premsa de dispositius, que inicialment estava programada el dia 25 de febrer, tot i que sí que mostrarà “una àmplia varietat de nous dispositius 5G”.

La multinacional també ha dit que “sempre posa la salut dels treballadors i clients com a prioritat” i que per això ha pres “fortes” mesures de prevenció. Entre aquestes, s’assegurarà que tots els treballadors de la Xina no tenen símptomes dos setmanes abans del MWC i que han seguit dues setmanes d'”autoaillament” per tal de garantir la salut i seguretat del personal.

D’altra banda, el gegant tecnològic xinès Huawei també ha confirmat que participarà al MWC, tot i que reduirà una mica la seva presència i enviarà menys personal de la Xina i més treballadors de les seves delegacions a Europa.

La tecnològica xinesa Oppo també ha confirmat la seva presència al congrés de telefonia mòbil de Barcelona, i ha assegurat que els seus “plans de llançament segueixen igual” i “l’estratègia de producte de cara a 2020 es manté”.

Evitar les encaixades de mans i altres mesures preventives

La direcció del certamen —que tindrà lloc del 24 al 27 de febrer al recinte firal de Gran Via i al qual assistiran milers de participants asiàtics— ha tornat a recordar aquest dimarts a través d’un comunicat el que ja va dir ara fa uns dies: que l’impacte del coronavirus és “mínim” i que el Mobile tindrà lloc amb normalitat. Les administracions, l’Ajuntament i la Generalitat, també han demanat “no generar alarmisme” i han assegurat que ja hi ha protocols preparats per si s’hagués d’actuar.

Els responsables del congrés han aplicat un programa preventiu per evitar el risc del coronavirus que inclou neteja i desinfecció de tots dels punts d’interès com ara les àrees per menjar, les pantalles tàctils públiques i les entrades i sortides del recinte.

A banda, s’incrementarà el nombre de punts d’assistència mèdica i es promourà una campanya de prevenció a través de les xarxes i al mateix punt de la fira. A més, hi haurà material de desinfecció a disposició del públic i es formarà tot el personal en mesures preventives. I com a mesura extraordinària, es proposa als assitents que evitin les encaixades de mans.

La Generalitat assegura que no hi ha motius per cancel·lar el MWC

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha assegurat que la celebració del Mobile World Congress no està en risc pel coronavirus. Puigneró ha dit que no es plantegen “en cap cas cancel·lar el Mobile”. El conseller ha assegurat que la decisió d’LG de no participar al congrés de telefonia mòbil respon a un criteri general de la companyia de no desplaçar els seus treballadors.

Puigneró ha destacat que “a Catalunya no hi ha cap cas i no hi ha motiu per cancel·lar la presència de cap empresa”. També ha remarcat que estan “preparats” per si hi ha qualsevol sospita d’algun cas de coronavirus, però ha demanat no “alarmar més del necessari”. En aquest sentit, ha explicat que hi haurà un treballador de personal sanitari al telèfon disponible 24 hores per qualsevol incident durant la fira.