El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest diumenge el segon cas de coronavirus a Espanya. Després del registrat a l’illa canària de La Gomera —un turista alemany—, el Centre Nacional de Microbiologia ha informat d’un nou positiu a Mallorca. Es tracta d’un ciutadà britànic amb residència a l’illa que es podria haver contagiat en una estació d’esquí dels Alps francesos a finals de gener, del 25 al 29 de gener.

La directora de Salut Pública de les Balears, Maria Antònia Font, ha informat que l’home va agafar dos vols que van fer escala a la capital catalana (Ginebra-Barcelona-Palma) i ha explicat que s’activarà un protocol per revisar totes les persones amb qui el turista britànic va tenir contacte.

El pacient infectat per coronavirus continua ingressat a l’Hospital Universitari Son Espases, a Palma, on està en quarantena. Al mateix hospital estan ingressades la seva dona i dues nenes de set i 10 anys. Cap dels quatre presenta cap símptoma.

El cap de Microbiologia de Son Espases, Jordi Reina, ha explicat en una roda de premsa que les dades del centre de virologia revelen que “la càrrega viral és molt baixa i, per tant, el grau de contagiositat és molt baix”, fet que podria indicar que es troba en la fase final de la malaltia. Reina ha informat que es tornaran a fer les proves aquest dimecres i es repetiran fins que doni negatiu.