guardia urbana nit ciutat vella

La Guàrdia Urbana ha denunciat 539 persones durant el cap de setmana per incomplir el toc de queda. Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, en una entrevista a TV3, en total la policia local ha interposat 1.097 denúncies. Més de la meitat han estat a ciutadans que incomplien les restriccions nocturnes que prohibeixen sortir al carrer entre les 22 i les 6 h.

A banda de les denúncies pel toc de queda, la Guàrdia Urbana també ha interposat 399 denúncies per no dur la mascareta, 113 denúncies per consum d’alcohol i 46 per incomplir la límitació de persones.

Més de 4.500 persones desallotjades

Batlle també ha explicat que durant aquest cap de setmana, el primer amb el confinament municipal en vigor, s’han desallotjat 4.544 persones de 115 espais de la ciutat. Aquestes persones han estat desallotjades entre les 6 i les 22 h per incomplir la normativa vigent, com ara fer pícnics al parc o superar el màxim de sis persones en les reunions.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat apunta que les limitacions d’accés, per exemple als parcs, poden ser una bona solució per controlar l’aforament dels espais públics, i posa d’exemple les actuacions que es van fer a les platges de la ciutat durant aquest estiu: “Hem de ser conscients que la situació és molt complicada”. Alerta que si hi ha un “ús abusiu de l’espai urbà” o un “ús indegut” amb activitats com beure alcohol al carrer, caldrà “avançar cap a mesures més restrictives”.

1.864 denúncies a tot Catalunya

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han aixecat 1.864 actes a tot Catalunya entre les 6 h de divendres, 30 d’octubre, i les 6 h de dilluns, 2 de novembre. La nit de diumenge, la policia va denunciar 237 persones per incomplir el toc de queda.

Els Mossos també han detingut dues persones per saltar-se el toc de queda i 35 persones més, per no respectar el confinament. D’aquestes, 15 detencions es van produir durant els aldarulls de la nit de divendres passat i les altres 20 persones han estat detingudes per desobediència a l’autoritat.

En total, durant tot el cap de setmana s’han tancat 12 locals.