El govern d’Ada Colau està estudiant limitar l’aforament a determinats parcs i jardins de Barcelona i tancar-los un cop arribin al límit de persones. Així ho ha avançat el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, al programa ‘bàsics’, de betevé. L’objectiu de l’executiu municipal és regular-ne l’accés i, arribat el cas, impedir-hi l’entrada de persones. “Si cal fer el tancament d’algun parc, per descomptat ho faríem”, ha insistit.

Batlle planteja desplegar un dispositiu similar al que es va veure a les platges de la ciutat a l’estiu després de la desescalada, que impedien l’entrada de banyistes un cop s’hi superava l’aforament. Aquesta no és l’única mesura que el govern municipal té ara sobre la taula per evitar les aglomeracions a parcs i places vistes els darrers dies, tot i que de moment no n’ha transcendit cap altra. Abans de fer cap anunci, el tinent d’alcalde ha demanat debatre-ho amb el Procicat.

Sobre les aglomeracions a Rodalies d’aquest dilluns al matí per les obres a l’estació de Sants, Batlle ha dit que el govern municipal demanarà explicacions perquè no es tornin a repetir situacions com aquesta. “Aquestes imatges ens preocupen perquè la congestió és un factor de difusió de contagis evident“.

“No podem posar un guàrdia urbà a cada plaça”

Les imatges de parcs com el de Poblenou amb persones sense mascareta i sense guardar les distàncies hores abans del toc de queda preocupen especialment el govern municipal. Batlle ha volgut deixar clar que cal evitar aquestes situacions perquè suposen un risc de contagi elevat i per això ha apel·lat a l’autoresponsabilitat.

“La mesura principal són la disciplina, la solidaritat i la consciència cívica“, ha dit Batlle. El regidor ha defensat que la Guàrdia Urbana sanciona els comportaments il·legals, però assegura que la policia municipal no pot arribar a tot arreu: “No podem posar un guàrdia urbà o un mosso a cada replà d’escala o a cada plaça”.

Batlle creu que l’autodisciplina i l’empatia són els millors camins per frenar l’increment dels contagis: “Si no hi ha consciència comunitària, no ens en sortirem”.

Cap informació sobre confinar el cap de setmana

El govern català ha plantejat aquest dilluns la possibilitat que s’acabi decretant un confinament domiciliari només els caps de setmana per evitar la mobilitat i la interacció social els dissabtes i els diumenges. Ara bé, l’Ajuntament encara no ha rebut cap informació sobre aquesta qüestió. “Quan la plantegin, la discutirem. Per ara, no se’ns ha fet arribar”, ha dit Albert Batlle.

De fet, en cap de les darreres trobades del centre de coordinació municipal i en cap dels contactes amb el Procicat s’ha plantejat aquesta mesura. Preguntat sobre la idoneïtat d’aquest escenari, el tinent d’alcalde ha preferit esperar a veure com evolucionen les mesures actuals abans de fer-ne cap valoració.