escola virolai classe

L’associació Famílies per a la Revolta Educativa ha fet una crida a tota la comunitat educativa aquest diumenge per demanar el tancament temporal de les escoles. En una roda de premsa, l’entitat creu que els centres no són espais segurs per l’elevada transmissió de coronavirus i, per aquest motiu, demanen a les famílies que no portin els infants a l’escola. A la vegada, l’associació es dirigeix a docents i treballadors perquè facin vaga i puguin paralitzar l’activitat educativa.

 Tancar per tornar a obrir amb seguretat

Aquest grup de famílies consideren que cal aturar la presencialitat a les escoles mentre el risc de rebrot sigui alt i reclamen més mesures de seguretat al Departament d’Educació abans de reobrir de nou. Entre les actuacions que demanen hi hauria la reducció de ràtios, la contractació de professorat, garantir material de protecció, millorar la ventilació de les aules i reduir les hores d’estada dels alumnes a classe. El col·lectiu sent que hi ha hagut un “abandonament total del professorat i les famílies” per part de l’Administració i veuen l’aturada com una oportunitat per invertir més recursos en l’educació. Tot i així, no són partidaris que l’activitat lectiva passi a ser virtual perquè consideren que “el curs no es pot fer de forma improvisada amb una modalitat diferent a la planificada”.

L’associació de les famílies que no volen portar els fills a l’escola

Famílies per a la Revolta Educativa és una associació que va néixer aquest inici del curs escolar. Està formada per grups de famílies que no volen portar els seus fills a l’escola perquè consideren que no s’han pres les mesures necessàries per convertir els centres en llocs segurs. Quan es va constituir al setembre ja van fer una crida a tota la comunitat educativa per aturar la  presencialitat a les aules i van amenaçar el Departament d’Educació amb accions legals.