En Belarmino és gallec de naixement, té 77 anys i en fa 25 que va decidir portar les castanyes típiques de Galícia a Barcelona. La seva paradeta és una de les preferides de molts barcelonins, però aquest ha estat el seu últim any torrant castanyes i moniatos. Explica que pateix Parkinson, fet que ja no li permet continuar amb l’ofici. Tot i això, els seus amics no han dubtat a ajudar-lo en aquesta última tardor a la paradeta del carrer de Rogent.

Aquest castanyer explica que la majoria de clients són “de tota la vida” i diu que els trobarà a faltar: “Els he agafat molt apreci”. Ell s’acomiada de l’ofici, però deixa el negoci en bones mans. Un dels seus amics continuarà torrant castanyes l’any que ve. Tot i que no saben qui serà, no descarten continuar fent la feina conjuntament com els darrers anys en què han ajudat el Belarmino.

Continua la cultura castanyera a la ciutat

Durant uns anys les parades de castanyes a la ciutat van disminuir considerablement. Però des del 2017 la tendència ha anat en augment pel que fa a la demanda de llicències. Enguany se n’han tramitat 36, el mateix nombre que l’any passat, però 11 més que el 2017. En concret, el districte de Sant Martí és el que ha reunit més parades de castanyes, un total de 10.