control policial

Rècord de denúncies per incomplir el toc de queda. Aquesta nit de dissabte a diumenge, la Guàrdia Urbana ha posat 284 denúncies, un 57 % més que la jornada anterior. Es tracta de la xifra més alta de sancions a persones que se salten el confinament nocturn des de l’establiment de la nova norma.

Amb l’entrada en vigor de les restriccions de mobilitat a la nit, la Guàrdia Urbana acumula prop de 750 denúncies des del dilluns. A més, el cos també ha desallotjat aquest dissabte a la nit una festa de Halloween en què no es complien les mesures de seguretat sanitàries. L’actuació ha finalitzat amb 25 persones denunciades i la requisa de diverses drogues i d’equips de música. Divendres es va fer una actuació similar en una festa il·legal en una nau de Sant Martí.

Més de 1.205 denúncies

Pel que fa a Catalunya, els Mossos d’Esquadra han interposat des de dissabte i fins a aquest diumenge al migdia un total de 1.205 denúncies i han tancat 10 locals, els quals no tenien permís per obrir per les noves restriccions. Més de la meitat de les denúncies, 625, s’han realitzat durant el torn de nit. Pel que fa als motius, un 75 % de les sancions s’han interposat per infringir les normes de mobilitat: saltar-se el toc de queda o travessar el perímetre del municipi. El 25 % restant ha estat per no dur mascareta.

El director general dels Mossos, Pere Ferrer, ha assenyalat en el programa ‘El suplement’, de Catalunya Ràdio, que “per no respectar el toc de queda tenim 278 sancions i 142 més per no portar mascareta. És un volum més alt d’activitat en ser cap de setmana i dissabte“. Ferrer afirma que l’increment de les persones que incompleixen el confinament nocturn aquesta última nit era “previsible” i que des del cos de seguretat ja ho tenien en compte.