No és la primera vegada en aquesta campanya electoral que el candidat del PSC, Salvador Illa, es refereix a la recuperació econòmica postpandèmia com una de les seves prioritats si guanya les eleccions del 14-F i aconsegueix governar. En un acte conjunt amb la ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha assegurat que aquests comicis està en joc rescatar l’economia catalana dels independentistes o continuar amb un govern bloquejat i paralitzat, en referència a les discrepàncies entre l’executiu de JxC i ERC: “Un govern que està centrat en coses impossibles i contràries a cap on camina el món. Aquests anys hem anat en direcció contrària”, ha criticat.

Tot aquell que proposa aïllar-se, separar-se, sortir de la Unió Europea, no va amb el que ens marca la història. No va en la línia de la història
Nadia Calviño, ministra d’Afers Econòmics

Com a promesa electoral, el cap de llista del PSC ha dit que crearà 140.000 llocs de feina en tres anys i ha reiterat la importància d’aprofitar els fons europeus Next Generation per a projectes de futur “ben documentats i que es puguin executar amb rapidesa”.

Un dels missatges més repetits pels socialistes en aquesta campanya és que 10 anys de governs independentistes han deixat una Catalunya en “decadència”. La ministra Calviño ha reforçat aquesta idea i ha comparat el conflicte català amb el Brexit, tot assegurant que l’economia britànica ha patit molt: “Tot aquell que proposa aïllar-se, separar-se, sortir de la Unió Europea, no va amb el que ens marca la història. No va en la línia de la història”, ha afirmat.

Illa també ha buscat paral·lelismes internacionals quan ha defensat el diàleg dins de la legalitat per resoldre el conflicte català: “Diàleg sense trencar el marc de la llei. Hem vist als Estats Units el que ha significat banalitzar amb l’estat de dret, que ha portat aquelles imatges tan xocants al Capitoli”, ha lamentat.