(ACN) Vox ha respost a les acusacions de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, que dimarts va dir que els actes del partit d’extrema dreta passen de ser “polítics” a convertir-se en “provocacions”. “Provocació són les paraules totalitàries i antidemocràtiques” de Budó i del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, quan, segons el president de Vox, Santiago Abascal, “van dir que s’havia d’anar a amenaçar la gent de Vox als actes”. Abascal ha reconegut aquest dimecres des de Lleida estar “sorprès” pels atacs del candidat del PP, Alejandro Fernández, al debat de TV3 i ha rebutjat les acusacions de “populistes i negacionistes”. El candidat a la Generalitat, Ignacio Garriga, ha cridat a omplir les urnes i posar fi al “xollo” dels separatistes.

Abascal ha insistit a denunciar el que ha qualificat de “brutals agressions” que han patit per part dels manifestants anti-Vox, així com la “indefensió” a la que, critica, els ha deixat la conselleria d’Interior. Ho ha dit tot i els dispositius policials amplis que han estat presents en tots els seus actes, com el d’aquest dimecres a Lleida, on només s’han acostat una desena de detractors. En aquest sentit, Abascal ha lamentat que al Congrés cap grup hagi denunciat aquesta “violència”, ha afegit.

El candidat de Vox, Ignacio Garriga, per la seva banda, ha dit que en el debat d’aquest dimarts es va posar en evidència, segons ell, la importància que Vox irrompi al Parlament, després de dècades en què des del govern s’han trepitjat el drets de molts catalans, ha dit.