Que la música juga un paper destacat a les campanyes electorals no és cap secret. I que la rumba catalana s’ha convertit en l’estil de música preferit dels candidats de les municipals 2023 a Barcelona, tampoc. De fet, quatre dels set partits principals (el PSC, ERC, TriasxBCN i Valents) han presentat la seva pròpia rumba. Ara bé, el candidat socialista a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha anat encara més enllà aquest primer diumenge de campanya.

Abans de començar un míting al barri de Porta (al districte de Nou Barris), el grup de rumba Los niños del sótano ha amenitzat l’espera i, a ritme de temes icònics com ‘Caminando por la vida’ (de Melendi, ‘Achilipú’ (de Dolores Vargas) o ‘Despechá’ (de la Rosalía) han fet ballar i picar de mans molts dels assistents. Alguns dels quals, candidats dins de la llista del PSC per al 28-M, com Lluís Rabell (número set), o exregidors, com Carmen Andrés (que ara és diputada al Congrés).

Collboni ni Iceta no han ballat, per ara

A qui no s’ha vist ballar és el cap de llista, Jaume Collboni, ni tampoc el ministre Miquel Iceta, que l’ha acompanyat. Quan ells han fet l’entrada al míting el grup Los niños del sótano ja havien acabat l’actuació i ha sonat la rumba oficial de la campanya socialista, ‘Bo per Barcelona’. Durant el míting, Collboni ha reaccionat a l’enquesta de ‘La Vanguardia’ que el fa vencedor de les municipals 2023.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?