L’excandidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, s’incorpora a la llista del candidat socialista Jaume Collboni per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Collboni vol que Rabell tingui un lloc destacat en el nou govern municipal i, en cas d’una victòria electoral del PSC, ha ofert a l’excandidat de Catalunya Sí que es Pot ser el proper tinent d’alcalde del Pla de Barris i Participació Ciutadana. “Recuperem la millor herència de la Barcelona lluitadora, reivindicativa i associativa dels barris”, assegura Collboni, tot i que no ha especificat quina posició ocuparà a la llista electoral.

“És la persona més adient i adequada per la ciutat”, ha afirmat el candidat socialista al respondre si amb aquest fitxatge vol atreure els votants descontents dels comuns. Collboni argumenta que vol posar el desenvolupament del Pla de Barris al centre de la política municipal i que, per aquest motiu, ha ofert a Rabell el rang de tinent d’alcalde i doblarà el pressupost d’aquesta àrea fins arribar als 300 milions d’euros.

Rabell defensa un “nou lideratge” per Barcelona

Rabell s’ha mostrat honorat per la proposta del líder socialista. Considera que és urgent “recosir la ciutat” i que aquesta nova etapa necessita un “nou lideratge i un nou projecte”. “El que convé a la ciutat en la cruïlla de la història en la que és troba és un govern socialdemòcrata com el que dibuixa Collboni”, ha afirmat. L’excandidat dels comuns creu que els vuit anys de govern d’Ada Colau “han complert un cert paper en una etapa determinada” però considera que “això pertany al passat”.

Expresident de la FAVB i candidat de CSQP

L’expresident de la Federació de l’Associació de Veïns de Barcelona (FAVB) va fer el salt a la política com a cap de llista de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) a les eleccions autonòmiques del 2015, una formació en què van confluir Iniciativa per Catalunya – Verds (ICV), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i Podem. Els resultats dels comicis, però, no van ser els esperats. “No ens n’hem sortit”, va admetre Rabell després de saber que CSQP havia obtingut 11 escons, dos menys que els comicis anteriors. Tot i això, Rabell va ser diputat al Parlament per CSQP durant dos anys, fins al 2017.

Ara fa quatre anys, Rabell es va postular a favor que Ada Colau acceptés els vots de Manuel Valls per poder tornar a ser investida alcaldessa de Barcelona. ​