Alberto Fernández Díaz

Va ser cap la cara visible del PP a Barcelona entre el 2003 i 2015, aconseguint els millors resultats de la història del partit el 2011 (9 regidors). Era un imprescindible de la plana municipal fins que el 2018 va decidir fer un pas enrere. Ara, retirat de la política, Alberto Fernández Díaz és un habitual dels actes del Partit Popular en aquestes eleccions municipals 2023 a Barcelona, donant un suport discret al candidat popular, Daniel Sirera.

Fernández Díaz assegura que ara gaudeix de la política “mirant-s’ho tot des de la barrera”, però no falta als mítings i segueix amb atenció les intervencions dels companys de partit. Conegut per tot l’entorn i la militància popular, va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Barcelona el juny del 1987, sota les sigles de l’aleshores Alianza Popular, i ho va ser fins al 1999.

Alberto Fernández Díaz
Fernández Díaz en l’acte de campanya del PP, el 12 de maig

Fernandez Díaz va tornar a l’Ajuntament el 2003

Després d’un parèntesi al Parlament i com a president del PP de Catalunya, Alberto Fernández Díaz va tornar a l’Ajuntament com a cap de llista del PP el 2003, càrrec que va repetir en tres ocasions més i fent d’oposició a quatre alcaldes: Joan Clos, Jordi Hereu, Xavier Trias i Ada Colau.

Afable i mestre del l’humor, sempre l’ha caracteritzat la seva ironia i els conceptes propis per il·lustrar els oponents polítics: de la “Bachelona” de Clos i Hereu, passant per “l’alcalde de l’estelada” Trias o la “Barcelona comunista” de Colau.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?