El govern municipal nega que hi hagi cap ordre política darrere de la decisió d’esborrar el mural crític amb el rei emèrit del Parc de les Tres Xemeneies. Ho ha negat categòricament el regidor de Drets de Ciutadania i de Sants-Montjuïc, Marc Serra, en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé. “No hi ha indicacions polítiques per cap membre del govern, el tinent d’alcalde de Seguretat inclòs”, ha sentenciat.

Serra desmenteix així la CUP, que acusa Albert Batlle d’estar al darrere de la decisió d’esborrar el mural i de reprimir la llibertat d’expressió.

“S’està elaborant un informe per veure on s’ha fallat”

D’altra banda, Serra ha explicat que s’està elaborant un informe de tots els serveis que van intervenir en l’ordre a la brigada municipal de neteja que va esborrar el mural. “És clar que hi va haver una decisió precipitada”, reconeix. També l’alcaldessa, Ada Colau, va reconèixer que esborrar el mural va ser un “error que no s’ha de repetir”.

El regidor assegura que un cop enllestit l’informe es compartiran els resultats. També va fer una “crida als artistes urbans” a implicar-se en l’elaboració d’un protocol que ajudi, entre altres coses, a discernir “un grafit d’un mural artístic”.