(ACN/Redacció) El candidat del PSC a les eleccions del 14 de febrer, Salvador Illa, ha admès que no es va fer les proves abans del debat de TV3 perquè “els protocols no aconsellen fer-ho en un context com aquest ni en aquestes condicions”. En una atenció als mitjans al Fòrum Europa – Tribuna Catalunya’, Illa ha argumentat que els PCR o antígens no són un caprici, que ho fa “seguint les recomanacions sanitàries” i advoca per “seguir estrictament el que diuen les autoritats sanitàries”. Així, defensa que la prova es faci només a una persona que té símptomes o si ha estat contacte estret d’un positiu de coronavirus.

“No em moc per qüestions d’imatge, ens hem de moure pel que hem de fer”, s’ha reafirmat l’exministre de Sanitat, que ha clamat per “predicar amb l’exemple” perquè, diu, no sobren PCR ni antígens. Illa ha raonat que al matí va anar a TV3 a fer una entrevista al programa ‘Els matins’, on a l’estudi hi havia “entre 10 i 12 persones”, i que aleshores no li’n van fer cap. “Per què a la tarda me l’he de fer i al matí no?”, ha qüestionat. “Quan me n’he hagut de fer perquè he estat contacte d’un positiu ho he fet, però si no, no”, ha conclòs. A més, ha defensat que el debat reunia les mesures de seguretat, com la distància de més de dos metres i l’ús de mascaretes.

El cap de llista dels socialistes va ser l’únic candidat que no es va fer les proves anticovid abans del debat organitzat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), segons ha avançat ‘Nació Digital’ i ha confirmat l’ACN.

De la seva banda, la número dos del PSC, Eva Granados, ha emplaçat la resta de candidats a explicar per què van fer-se la PCR i “es van saltar les indicacions d’Argimon” i ha defensat que Illa s’ha fet les PCR que indiquen els protocols sanitaris.