L’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que li agradaria un pacte de govern amb ERC després de les eleccions municipals del maig. “Tant de bo! Hem de fer acords de ciutat perquè tots ens presentem per servir la ciutat”, ha dit en el programa ‘Entrevista a l’alcaldessa’, de betevé. Colau ha descartat que el “sí” d’ERC al tramvia amagui un pacte postelectoral amb els republicans, però ha celebrat el canvi d’actitud del partit a Barcelona.

Tot i això, l’alcaldessa ha advertit que el candidat d’ERC, Ernest Maragall, es vol entendre amb el PDeCAT en la qüestió nacional i s’ha erigit com “la garantia d’un govern d’esquerres”. “Maragall prioritzarà l’eix nacional o un acord d’esquerres?”, s’ha preguntat. Colau també ha defensat un acord amb el PSC, però ha dit que el candidat, Jaume Collboni, “sembla imitar més Manuel Valls que no acostar-se a un govern d’esquerres” pel parer amb els presos independentistes.

“Ens hem de poder trobar amb ERC i PSC”, ha afirmat l’alcaldessa, que ha afegit que si els republicans volen pactar amb el PDeCAT i si els socialistes s’alineen amb el 155, aleshores s’allunyaran.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Entrevista completa a Ada Colau” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/ada-colau-entrevista-beteve-gener-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Colau, segura de revalidar la victòria

L’alcaldessa s’ha mostrat convençuda que tornarà a guanyar les eleccions municipals per “consolidar el canvi en un segon mandat”. Després de les baixes ja anunciades de Gerardo Pisarello, Laia Ortiz i Josep Maria Montaner, Colau ha dit que “no perdem a ningú” perquè ha defensat que es pot treballar per a la ciutat “dins o fora de la llista”.

En la candidatura del maig, Colau ha dit que combinarà “persones amb capacitat de gestió i gent amb idees innovadores”. Ha assegurat que compta amb Eloi Badia, que ja ha dit que vol continuar, però no ha volgut confirmar si mantindrà Gala Pin, de qui ha dit que ha estat “la millor regidora de Ciutat Vella”.

Autocrítica en Cultura: “No vam començar bé”

Ada Colau ha admès que a l’inici de mandat no van enfocar bé la política cultural. “No vam començar bé”, ha afirmat l’alcaldessa, que ha assegurat que a l’àrea de Cultura “li donem molta importància”. En aquest sentit, ha dit que amb Joan Subirats, a qui Colau ha ofert el número dos de la llista de les municipals, s’ha enviat un missatge de rectificació per “posar la política cultural al centre”.

Encara sobre àrees de govern, l’alcaldessa ha reconegut que si en el proper mandat pot seguir governant i ho pot fer amb més regidors, “el més lògic” seria que l’àrea de Seguretat la portés un regidor i no ella com a alcaldessa, com s’ha fet en aquest mandat. Tot i això, ha dit que no es penedeix d’haver portat aquesta àrea i ha agraït la feina feta pel comissionat Amadeu Recasens.

Durant l’entrevista, l’alcaldessa també ha parlat sobre seguretat -ha dit que “no es veuen mossos als carrers“- i de la situació del vaixell Open Arms.