El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha anunciat que la meitat de la seva llista serà amb persones independents i l’altra meitat seran del partit. Els perfils independents s’agruparan en la plataforma Ernest Maragall Alcalde + Barcelona, que s’ha presentat aquest dimecres a la Sala Parés. Maragall ha dit que busca una candidatura amb “la màxima potència” que expressi “ambició, solvència, confiança i capacitat transformadora”.

Entre els noms que han volgut donar suport a la plataforma pro Maragall hi ha l’empresari Josep Maria Mainat, la cineasta Isona Passola, l’economista Miquel Puig, l’expert en educació Eduard Vallory, l’exdirector de Recerca de la Generalitat Francesc Subirada, la urbanista Maria Sisternas, la jove música Carla Gordo i la periodista Omaira Beltrán. En l’acte s’hi han deixat veure també membres de l’equip Maragall com la regidora Gemma Sendra i el diputat Ruben Wagensberg.

Maragall vol un nou Consell de Cent

Alguns dels noms que s’han significat a favor d’Ernest Maragall seran a la llista. El candidat ha explicat que, a banda de la candidatura i d’un projecte per a la ciutat, de l’acte d’aquest dimecres vol que en surti un nou Consell de Cent que compti amb gent de diverses disciplines i que sigui exigent i crític amb un hipotètic govern d’ERC. Maragall ha dit que la incorporació d’independents busca “tornar l’Ajuntament a la ciutat”.