La segona tinent d’alcalde, Laia Ortiz, ha anunciat aquest diumenge al Facebook que deixarà la política institucional al maig per raons personals. Assegura que després de 13 anys a la primera línia política té la necessitat d’apartar-se’n, però afirma que continuarà defensant els valors en què creu, però ara des d’una altra esfera.

“Sempre he pensat que en la política hi estem de pas i ningú és imprescindible” ha sentenciat la regidora de Barcelona en Comú, que afirma que ara mateix li toca repensar la seva trajectòria professional, “és el moment de fer un canvi i explorar nous camins”. Per això, ha anunciat que no es presentarà a la reelecció, encara que es compromet a continuar treballant aquests mesos al servei de Barcelona Comú, perquè torni a guanyar les eleccions i sigui possible que continuï governant l’esquerra a la ciutat.

Des dels 18 a la política

En el text, Ortiz ha repassat la seva trajectòria política. Ha explicat que va començar a militar a Joves d’Esquerra Verda als 18 anys i que des de llavors s’hi va implicar de valent. Amb només 26 anys va fer el salt a la política institucional, en aquest cas com a diputada d’Iniciativa al Parlament de Catalunya. D’allà va passar a la política estatal. Va estar quatre anys com a diputada al Congrés, des d’on va accedir a la política municipal amb Ada Colau. Els últims quatre anys ha portat la direcció de l’Àrea de Drets Socials com segona tinent d’alcalde del govern de Barcelona en Comú. Ortiz també ha gestionat la regidoria de Sant Andreu i ha fet de portaveu del grup municipal.

“Quan li vaig dir a Colau ja era una decisió presa”

En una entrevista al ‘bàsics, Ortiz ha explicat que va meditar durant mesos la decisió de plegar de la política. Assegura que quan li va comunicar a l’alcaldessa encara no havien parlat de les llistes electorals i que li va dir quan ja era una decisió presa en ferm. Tot i així, explica que l’alcaldessa li va preguntar si hi havia alguna possibilitat que canviés d’opinió.

Pisarello i Montaner tampoc no optaran a la reelecció

Ortiz no és l’única regidora del govern de Barcelona en Comú que ja ha anunciat que no es presentarà a les eleccions municipals del 2019. Tant Josep Maria Montaner com Gerardo Pisarello han anunciat que no continuaran.

Josep Maria Montaner ho va anunciar al novembre en el ple del districte de Sant Martí. “Estic cansat perquè tinc una certa edat i m’he deixat la vida en aquesta feina”, va sentenciar, tot afirmant que era el moment de deixar pas a gent més jove. Per la seva banda, Gerardo Pisarello es presentarà a les eleccions europees del mes de maig amb Unidas Podemos Cambiar Europa, cosa incompatible amb l’Ajuntament.

Aquesta setmana, la regidora Gala Pin, també va fer unes declaracions a VilaWeb en què no descartava no tornar-se a presentar. Afirmava que encara estava en procés de meditació.

Precisament aquesta setmana, l’alcaldessa Ada Colau ha anunciat que proposarà Joan Subirats, el comissionat de Cultura actual de l’Ajuntament, com a número dos de la candidatura de Barcelona en Comú a les eleccions d’aquest maig.

La regidora, Laia Ortiz, s’ha refermat aquest dilluns en la seva decisió de deixar la política en un acte al Born Centre de Cultura i Memòria.