L’alcaldessa, Ada Colau, ha tornat a reclamar a la conselleria d’Interior que destini més agents dels Mossos d’Esquadra a Barcelona i ha lamentat que “no es veuen mossos als carrers, m’ho diuen els veïns de tots els barris”. Per això ha insistit que, de la nova promoció d’agents, “com a mínim 150” s’han de destinar a Barcelona abans de l’estiu. Ho ha dit en el programa ‘Entrevista amb l’alcaldessa’, de betevé.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Entrevista completa a Ada Colau” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/ada-colau-entrevista-beteve-gener-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

També en matèria de seguretat, Colau ha admès que si repetís com a alcaldessa, no es quedaria amb la regidoria de Seguretat com en aquest mandat: “Aspiro a tenir un govern amb el màxim nombre de regidors i seria lògic que Seguretat anés a un regidor”. Tot i això, l’alcaldessa ha dit que “no em penedeixo d’haver-ho portat jo en aquest mandat” i ha assegurat que “ha estat positiu” pel missatge que ha enviat de “no miro cap a una altra banda”.

Demana investigar els Mossos del Poble-sec

Sobre el polèmic desallotjament que hi va haver en un pis del Poble-sec —en què el Sindicat de Llogaters va denunciar que els Mossos d’Esquadra van permetre un desnonament extrajudicial per part de l’empresa Desokupa—, l’alcaldessa n’ha demanat una investigació. Ha dit que té una opinió “molt positiva” del cos, però que “hi ha una actuació concreta que s’ha d’investigar i s’han de donar explicacions”.

Colau alerta que es va veure “una relació amb l’empresa privada que s’agafa la justícia per la seva mà” i algun dels agents que van participar en aquesta operació. “Una cosa és que Mossos hi posi ordre, però convertir-se en part i tenir algunes actituds alguns agents… S’ha d’investigar per donar tranquil·litat a la població“, ha conclòs.

Dubtes per la contractació amb 1 h d’antelació dels VTC

Colau també s’ha referit a un dels conflictes que ha marcat l’actualitat de la ciutat les últimes setmanes: l’estira-i-arronsa entre els taxistes i el sector dels VTC. La setmana passada, l’alcaldessa es va comprometre a fer un reglament perquè els VTC s’hagin de reservar amb, com a mínim, una hora d’antelació (un termini que amplia el que marca la Generalitat, de 15 minuts). Aquest dimecres, però, Colau no ha concretat si finalment s’acabarà demanant un mínim d’una hora.

“Serà el que diguin els informes tècnics i jurídics, això no ho dic jo”, ha reblat. L’alcaldessa ha reiterat, això sí, que el termini de “15 minuts és irreal” perquè, a la pràctica, “pots trigar 15 minuts a trobar un taxi” i, per tant, la contractació anticipada “ha de ser més temps”. Sense concretar-ho, ha defensat que “serà al voltant d’una hora, però definitivament serà el que diguin els informes tècnics”.

Toc d’atenció a Pedro Sánchez en habitatge

A l’entrevista, Colau també ha reivindicat la feina feta en habitatge des que va assumir el càrrec —aquesta era una de les seves banderes durant la campanya electoral del 2015. Ara bé, ha fet un toc d’atenció al govern de Pedro Sánchez per no haver activat la regulació dels preus dels lloguers, una qüestió que havia pactat amb Podem per traspassar-la als ajuntaments.

Per això, Ada Colau ha insinuat que el seu grup al Congrés podria retirar-li el suport per als pressupostos: “Es va arribar a un acord i els acords es compleixen. I si no es compleixen, cau el suport”, ha advertit. Ara bé, l’alcaldessa s’ha mostrat confiada perquè Sánchez rectifiqui en un nou decret llei que activi la limitació dels lloguers: “El decret el dono per fet i lluitaré fins a l’últim dels meus dies”.

Durant l’entrevista, l’alcaldessa també ha parlat de pactes postelectorals –s’ha obert a un pacte amb ERC– i de la situació del vaixell Open Arms.