ERC votarà a favor de connectar el tramvia per l’avinguda Diagonal en el ple d’aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona. El candidat dels republicans a l’alcaldia, Ernest Maragall, ho ha confirmat aquest dijous des del Parlament. El vot a favor d’ERC garanteix un sí del Ple al tramvia després que també hagin confirmat el vot favorable el PSC i els dos regidors no adscrits. El PDeCAT, Cs i PP hi votaran en contra, mentre que la CUP decideix aquest vespre en assemblea el sentit del vot.

Ernest Maragall

Amb els vots d’ERC (4), el PSC (4) i els dos regidors no adscrits, el govern d’Ada Colau (11) té assegurada la majoria absoluta justa de 21 regidors en el plenari d’aquest divendres. L’executiu municipal porta a votació un pronunciament polític a favor de connectar el tramvia per la Diagonal i en superfície perquè l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) iniciï tots els tràmits necessaris per impulsar aquesta obra. Tot i el sí del plenari al tramvia, les obres no podran començar fins al proper mandat.

No es fixa cap data d’inici d’obres

Maragall ha dit que l’acord que han tancat amb el govern Colau permet que el tramvia passi “d’un pur gest electoral a un exercici de bon govern”. ERC ha aconseguit que en el punt que es votarà en el ple no aparegui cap data d’inici d’obres, com pretenia el govern municipal fer-ho el 2020, perquè “no hi ha cap garantia” de quina disponibilitat pressupostària tindrà l’Ajuntament aquell any.

A més, han tret el compromís d’assegurar que els beneficis que generi la connexió del tramvia reverteixin en el sector públic i no en les empreses privades que ara operen el servei. Per aconseguir-ho, l’ATM haurà de renegociar la concessió i portar al ple de l’Ajuntament un conveni que reculli la solució adoptada. ERC també ha aconseguit que s’elabori un informe econòmic dels efectes que tindrà per TMB la unió dels tramvies.

Janet Sanz: “El sentit comú s’ha imposat”

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha comparegut aquest dijous al vespre per agrair el suport d’ERC al tramvia. “El sentit comú s’ha imposat”, ha dit Sanz, que ha celebrat que el ple de l’Ajuntament pugui dir finalment “sí” a la connexió per la Diagonal. La tinenta d’alcalde ha destacat que es garantirà una gestió pública i que els beneficis no recaiguin en les empreses privades que operen el servei.

Després de l’acord amb el PSC, Sanz ha recordat que primer s’abordarà el tram entre Glòries i l’estació de Verdaguer, que ha de servir per reurbanitzar tot aquesta part de la Diagonal. Com que ERC ha fet desaparèixer la data d’inici d’obres, la tinenta d’alcalde ha dit que el compromís és que els treballs arrenquin “al més aviat possible”, sense concretar quan.