No només aturarà el desplegament de la xarxa de carrils bici impulsat pel govern de Barcelona en Comú sinó que també es planteja eliminar “tots aquells que no tenen sentit”. El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, ha apuntat els carrils de la zona alta, com el de Ganduxer. Bou ha participat en els esmorzars que organitzen les entitats Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç, que fa unes setmanes van comptar amb Manuel Valls. En el capítol de mobilitat, Bou ha considerat que el cotxe és el gran castigat pel govern de Colau. Segons Bou, “poder aparcar el cotxe davant la botiga, carregar la compra i portar-la fins a la porta de casa és qualitat de vida”.

“El tramvia no té cap prioritat”

El candidat dels populars a l’alcaldia també és partidari d’aturar una altra de les mesures estrella del govern de Barcelona en Comú, les superilles. I sobre el tramvia, l’opinió és que “no té cap prioritat” i ha parlat de posar en circulació una línia D30 “amb molta freqüència de pas, cada tres minuts!”. Tot i aquesta negativa a la unió del tramvia per la Diagonal, Bou s’ha mostrat obert a fer una consulta. De fet, primer ha dit que no, perquè ja es va preguntar a la ciutadania durant el mandat de Jordi Hereu. Però quan el moderador li ha apuntat que la consulta va ser per preguntar sobre quina reforma es volia per a l’avinguda, Bou ha redirigit el discurs i ha dit que no es pot descartar fer-ne una.

“Turisme de coca-cola i baguet”

Bou no ha estalviat crítiques a la gestió de Colau, de qui creu que ha impulsat polítiques i actuacions que han donat com a resultat “una imatge de Barcelona com a ciutat amb problemes i insegura”. Per promoure la marca Barcelona, Bou ha insinuat que es podrien crear oficines de promoció a Madrid i a capitals europees. Segons el popular, Colau ha promogut un turisme “de coca-cola i baguet”. De l’alcaldessa també n’ha dit que té “una pinzellada ideològica que passarà a la història”, i s’ha referit, negativament també, al pessebre “que va instal·lar per provocar”.

“Ni un sol manter”

El candidat del PP ha estat contundent quan li han preguntat sobre la problemàtica de la venda il·legal. “No hi haurà ni un sol manter. Hem d’alliberar l’espai públic”. I, per aconseguir-ho, ha afegit, “cal reforçar la moral i armar moralment la Guàrdia Urbana”. Bou ha defensat la possibilitat de crear una unitat “preparada, amb homes que puguin actuar contra els narcopisos, les ocupacions i els manters”.