L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat betevé per respondre a les preguntes de l’entrevista semestral. Ha parlat, entre d’altres temes, de pactes post electorals, l’Open Arms, la situació del sector del taxi i les VTC i també de seguretat. Aquí pots recuperar l’entrevista completa a Ada Colau.

Sobre seguretat, Colau ha volgut reivindicar l’aposta de l’Ajuntament en seguretat per reduir l’augment dels furts i narcotràfic. “El consistori ha estat a l’altura, amb 100 nous agents de Guàrdia Urbana incorporats abans de l’estiu i 300 més que s’estan formant”, tot i que l’alcaldessa també ha volgut retreure la manca d’efectiu de Mossos d’Esquadra que considera que hi ha a la ciutat. “Des del 2009 no sumem ni un agent de la policia de la Generalitat a la ciutat”, ha remarcat, per després afegir que considera que “no es veuen Mossos d’Esquadra als carrers de Barcelona.

Colau allarga la mà a Ernest Maragall

L’alcaldessa ha allargat la mà a un pacte amb Esquerra Republicana per després de les eleccions municipals 2019: “Tan debò, hem de fer acords de ciutat i no de partit”, ha expressat. Colau també ha celebrat el canvi a les files del grup, que ara encapçala Ernest Maragall: “La majoria de votants no entenia la incoherència [d’ERC] en assumptes com el tram”.

Autocrítica en cultura

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que ha governat per la ciutat amb un equip de “pesos pesats però on ningú és imprescindible. Sobre la marxa del segon tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que marxa al parlament europeu per fer lluir el municipalisme: “L’enviem a Europa per posar l’agenda municipal a nivell europeu”, ha assegurat. Preguntada la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, o del regidor de Presidència, Eloi Badia, no ha volgut confirmar-ne la continuïtat tot i que n’ha destacat la “bona feina”. Colau també ha destacat la figura de Joan Subirats, comissionat de Cultura, qui ha triat de número dos per la candidatura a les municipals i ha aprofitat per fer autocrítica: “No vam plantejar bé en un primer moment la gestió de la cultura”, ha afirmat.

Joan Subirats i Ada Colau

‘Top manta’: “Els partits de dretes no ho resolen”

Colau ha assegurat que l’Ajuntament, pel que fa al ‘top manta’, segueix les indicacions del Síndic de Greuges: “Hem reforçat la policia i treballem conjuntament, i també fem polítiques socials”, ha assegurat tot destacant que el consistori ha posat en marxa 100 plans d’ocupació per a venedors a la manta. També ha afegit que l’acord amb el PDeCAT sobre aquest assumpte ha funcionat: “Amb en Trias ens entenem en aquest assumpte”.

L’alcaldessa reivindica la feina feta en habitatge

Colau ha volgut treure pit en la feina feta en polítiques d’habitatge: “Barcelona és referent i no hi ha cap administració que faci tant per l’habitatge”, ha reivindicat l’alcaldessa, que també ha destacat les 70 promocions que l’Ajuntament té en marxa d’habitatge públic.

Sobre el decret que prepara el govern de Pedro Sánchez per regular els preus del lloguer, Colau ha expressat el desig que el partit socialista no es faci enrere: “Espero que no es plantegi no aplicar el seu compromís i jo el dono per fet perquè és qüestió de voluntat política“, ha assegurat. L’alcaldessa també ha volgut destacar que “l’Ajuntament cobreix el 80 % de la inversió en habitatge que es fa a la ciutat”.

El temps de precontractació de les VTC estarà al voltant d’una hora

Preguntada sobre el decret de la Generalitat que regula el sector de les VTC i deixa marge a les administracions locals per fixar el temps de precontractació, Colau ha explicat que ha de ser “del voltant d’una hora”, tot i que ha volgut subratllar que caldrà que ho fixin els informes jurídics i tècnics. Colau considera que cal una normativa que permeti diferenciar taxis i VTC “perquè cadascú faci el seu paper”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Què són els VTC?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/llicencies-taxi-vtc-barcelona-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Colau, present durant el judici

Preguntada sobre el judici als polítics independentistes, que ha de començar en les properes setmanes, Colau ha reiterat que anirà a Madrid durant el procés “per traslladar el suport als acusats en una situació d’excepció”. En concret, sobre l’anunci de Joaquim Forn d’encapçalar la candidatura del PdeCAT ha afirmat que vol debatre amb ell “en llibertat” sobre els assumptes de la ciutat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Judici presos per l’1 d’octubre. Què has de saber?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-presos-politics/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Colau valora la independència de betevé i aposta per un debat de futur

L’alcaldessa ha assegurat que cal una “aposta absoluta” pel mitjà de comunicació públic de la ciutat i, també, “per garantir els drets dels treballadors”. En aquest sentit, ha reivindicat la internalització dels serveis informatius i tècnics de la televisió per fer front a una situació que, creu “era una barbaritat”. Alhora, Colau considera que caldrà fer un debat en el qual participi el Consell d’Administració de l’ens públic, la direcció, els treballadors i els grups municipals: “Hem de veure en quin punt està la televisió i cap a on avança”, ha assegurat.

Protesta de treballadors de betevé a l'entrada

Treballadors de betevé s’han reunit a la recepció de l’edifici per fer sentir la seva disconformitat a l’alcaldessa sobre el procés seguit per internalitzar la plantilla. En concret, representants dels programes ‘Codi de Barris’ i ‘La Cartellera’ han expressat que es consideren “treballadors de segona” per haver de fer els seus programes a través d’una productora externa i fora de la seu de betevé.