El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de generar un clima favorable als interessos dels partits independentistes que, segons ell, “es preparen per assaltar Barcelona”. Per això, Valls, que té el suport de Cs, veu Colau “còmplice de l’assalt independentista” pels seus discursos i posicionaments. “Als independentistes no els interessa Barcelona, és una palanca”, ha afirmat.

Manuel Valls ha fet una crida als barcelonins a respondre “l’intent de segrest de Barcelona” per part dels partits sobiranistes. “El pacte de la vergonya, si n’hi ha un, és el de Colau amb els separatistes”, ha sentenciat. El candidat a l’alcaldia ha dit també que no s’imagina un tripartit d’esquerres amb el PSC perquè no veu els socialistes de la mà de qui “vota contra la monarquia i la constitució”.

Crida a una “rebel·lió cívica”

El candidat de la plataforma Valls BCN 2019 ha presentat aquest dimarts la seva segona carta als barcelonins, en què demana el suport per “salvar Barcelona”, tot i que ell ha negat ser “el salvador de Barcelona”. En l’escrit, insta a fer “una rebel·lió cívica” contra els que imposen “un pensament únic”, en al·lusió als independentistes, i ha acusat l’alcaldessa de no ser responsable amb la gestió de la seguretat i l’espai públic.

Manuel Valls ha presentat la segona carta al Centre Cultural Albareda, al Poble-sec. La primera, sobre seguretat, la va presentar a l’aire lliure en un acte al Raval en què va ser escridassat per un grup de persones. El candidat ha negat que la segona carta s’hagi presentat en un recinte tancat per por als escarnis, i ha dit que “se’ls ha de plantar cara”.