Ferran Mascarell

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Ferran Mascarell manté la intenció de presentar-se a les eleccions si, finalment, no hi ha una llista unitària de l’independentisme. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Mascarell ha assegurat que si aquesta candidatura unitària no és possible, els que tenen un projecte de ciutat com ell l’han de poder expressar.

L’exconseller de Cultura ha volgut respondre a la darrera negativa del candidat d’ERC, Ernest Maragall, de sumar-se a una llista única de l’independentisme, tal com li va demanar dissabte el president Quim Torra en el congrés constitutiu de la Crida Nacional. Mascarell, que des del cap de setmana forma part de la direcció de la Crida, considera un error el plantejament de Maragall de situar el problema en la manca d’unitat del centredreta. Assegura que ell es considera de centreesquerra i que té moltes coses en comú amb el mateix Maragall, però també amb els candidats Joaquim Forn i Jordi Graupera. Aquest últim ha retret a Torra que la seva proposta d’unitat arriba tard.

“No m’he d’unir a cap llista”

Sobre la possibilitat d’unir-se a la candidatura del PDeCAT que encapçala Joaquim Forn, Mascarell defensa que el debat ha de ser un altre. “Jo no m’he d’unir a cap llista”, sentencia. I afegeix que “el problema no és de cares sinó de projectes”. En aquest sentit, també assegura que no ha sentit Maragall “dir res sobre el seu projecte de ciutat”, excepte sobre la unió del tramvia. Per l’exregidor, el debat del tramvia és “l’expressió més clara sobre la falta de projecte”. “Quan una ciutat s’encalla en un tramvia, malament”, assegura Mascarell.