Jordi Graupera

El candidat de Primàries Barcelona, Jordi Graupera, rebutja elaborar ara una  llista unitària de l’independentisme per a les eleccions municipals del maig, tal com dissabte passat va reclamar el president de la Generalitat, Quim Torra, durant el congrés constitutiu de la Crida Nacional. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Graupera ha assegurat que des de la Crida volen “tapar les discrepàncies de fons darrere del raca-raca de la unitat” i “hem de dir que no”.

El periodista i filòsof recorda que des de Primàries Barcelona es va posar sobre la taula un mètode per aconseguir la unitat independentista sense renunciar a la pluralitat i fent protagonistes els electors, i que els partits no s’hi van voler sumar. Per Graupera, la Crida “no ha arribat a temps de muntar candidatures ni de fer un projecte polític vertebrat” i ara “vol fer pagar el preu als altres”. “La Crida no busca la unitat. Saben que no n’hi haurà”, afirma, “només busquen convertir-la en argument electoral”. Considera que proposta està pensada perquè tant ell, com també han fet Ernest Maragall i Ferran Mascarell hagin de rebutjar-la i així poder sortir i dir: “Nosaltres volíem la unitat i ells no la volen”.

Graupera, que va ser molt crític a Twitter amb la proposta de Torra, argumenta que tota la relació que tenen el PDeCAT i Esquerra, tant al Parlament com al govern, està feta des de la lògica de la competició i no de la col·laboració. “Estan competint des de fa quatre anys pel control de l’espai independentista”, explica.