L’alcaldessa, Ada Colau, ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament amb l’ONG Open Arms. En l’entrevista a betevé, ha dit que “ho estem mirant tot” amb l’objectiu d’aconseguir que l’entitat pugui reprendre les tasques de salvament al Mediterrani. El vaixell està bloquejat al port des del 8 de gener, quan el capità marítim li va denegar el permís per salpar.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Entrevista completa a Ada Colau” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/ada-colau-entrevista-beteve-gener-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’alcaldessa ha criticat el Govern espanyol, que ha dit que actua diferent ara, amb l’Open Arms, que a l’inici del mandat, quan va permetre que un altre vaixell de salvament, l’Aquarius, atraqués a València. “Amb un silenci administratiu està segrestant el vaixell que salva vides“, ha afirmat. Per això, ha assegurat que “estem interpel·lant l’Estat per totes les vies possibles”.

Front comú amb altres ciutats

Colau ha reclamat que se cerquin “solucions que siguin efectives” i en aquest sentit ha explicat que estan treballant “amb una xarxa de ciutats” com Nàpols o Palerm. Aquestes localitats, ha dit, “volem ser ports segurs, no ens sentim reconegudes, moltes de nosaltres, per la política dels estats”. L’objectiu: que continuï havent-hi vaixells rescatant migrants al mar.

L’alcaldessa també ha remarcat el suport que ja estan donant a l’ONG, que ha dit que és tant institucional com jurídic i financer. Precisament, el consistori va anunciar a mitjans de gener un conveni de mig milió d’euros amb Open Arms, que l’alcaldessa ha dit que és “per facilitar que facin la seva feina”.

Durant l’entrevista, l’alcaldessa també ha parlat de pactes postelectorals, de seguretat -ha dit que “no es veuen Mossos als carrers de Barcelona”- i sobre la polèmica entre el sector del taxi i els VTC.