Votant dipositant el vot en una urna

El Procicat ha publicat el protocol que marca les directrius de com han de ser els actes de la campanya electoral del 14 de febrer. Els partits hi donaran el tret de sortida la matinada del dijous, 28, al divendres, 29 de febrer, condicionats per la crisi sanitària.

A grans traces, el document demana “fomentar l’atenció i les activitats telemàtiques” i, en el cas que els partits vulguin fer un míting presencial, el Procicat recomana “prioritzar els actes a l’aire lliure”. Per tant, doncs, els mítings en recintes tancats hauran de ser l’última opció a adoptar.

Tant si els actes es fan a l’aire lliure o en un espai tancat, l’aforament haurà d’estar limitat al 50 % fins a un màxim de 1.000 persones (aire lliure) o 500 (local tancat).

Adeu als mercats, als càntics i als pamflets

Les directrius del Procicat també eliminaran pel 14-F algunes de les imatges típiques de les campanyes electorals. Per exemple, els candidats no podran passejar per mercats o places buscant el vot de la gent, ni tampoc podran repartir pamflets ni fer petons o abraçades als militants.

Pel que fa als mítings en espais tancats, la Generalitat avisa que “no es fomentaran els càntics ni els crits”, sinó que només estaran permesos a l’aire lliure. Els assistents a les convocatòries tampoc no podran compartir pancartes, ni els partits els podran repartir material de marxandatge.

Permès sortir del municipi per anar a un míting

En paral·lel a les mesures per a la campanya electoral, la Generalitat i els Mossos d’Esquadra sí que permetran la mobilitat fora del municipi per a qui assisteixi als mítings d’un partit. De fet, el certificat autoresponsable preveu una casella per a aquest efecte (“Exercici del dret de manifestació i participació política”).