La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha valorat positivament la primera setmana amb tot el dispositiu antifestes en marxa a les bateries antiaèries del turó de la Rovira. Alarcón assegura que tant el dispositiu policial, com els agents cívics i el tancament, que va començar dimarts, “estan funcionant bé”.

“Les diferents mesures que hem implementat perquè aquest espai passi a ser un espai cultural en comptes d’un espai de festes il·legals, estan funcionant i continuarem treballant en aquest sentit“, ha assegurat la regidora. A més a més, ha recordat que el dispositiu policial es mantindrà durant tot l’estiu i que “la tanca és per sempre, perquè no és una mesura preventiva per al turisme, sinó per preservar el patrimoni“.

De milers de persones a menys d’un centenar

Tot i això, la regidora ha puntualitzat que el bon funcionament del dispositiu no exclou “que no hi hagi problemes en un moment determinat, tot i que no és el mateix els milers de persones que pujaven fins fa una setmana a ara, que no arriba a un centenar de persones“.

Sobre si hi ha hagut sancions, Alarcón no ha donat xifres concretes, però afirma que “no són gaires, però sí que n’hi ha hagut algunes per saltar la tanca o pel consum d’alcohol“. Aquestes infraccions poden comportar multes entre els 200 i els 600 euros.

“Se sentien els grills”

La regidora, que assegura haver pujat a la zona cada dia cap a les 22 h, ha destacat la tranquil·litat que s’hi viu en comparació a fa una setmana. De fet, aquest divendres a la nit quan va pujar a la zona “se sentien els grills, que això feia molt temps que no passava”, explica. Alarcón també ha volgut compartir la satisfacció pel “bon funcionament” de les mesures a les xarxes socials.