Unes 200 de persones convocades per la plataforma Stop Creuers protesten aquest diumenge al migdia a Barcelona contra l’impacte ambiental i social del sector dels creuers. La manifestació ha començat a les 12 h al Portal de la Pau i arribarà fins a la plaça de Sant Jaume, on es llegirà un manifest al qual s’han adherit més d’un centenar d’entitats.

Els manifestants demanen l’eliminació del trànsit de creuers a Catalunya i arreu per ser una “indústria extractiva, extremadament contaminant, que afecta la salut pública, contribueix a l’emergència climàtica amb altíssimes emissions i que explota treballadores i ciutats”. Per això, a la protesta exigeixen “mesures urgents i decidides de reducció del trànsit de creuers amb una data pròxima per eliminar-lo totalment“.

Denuncien “greenwashing”

Les plataformes anticreueristes de diversos ports de la Mediterrània reclamen que les navilieres no puguin fer passar alguns creuers com a transport verd o sostenible, pel simple fet d’utilitzar gasos liquats, que asseguren que generen un efecte hivernacle important, o bé perquè tenen electrificada la seva estança al port. A més a més, l’altra gran reivindicació dels anticreueristes és saber l’impacte real de les grans embarcacions en la contaminació de la ciutat, unes dades que asseguren que el Port no està controlant de manera efectiva.

Manifestació Stop Creuers