Per primera vegada, el candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha dit obertament que respectarà que sigui alcalde o alcaldessa el candidat de la llista més votada el 28-M. Quan li han preguntat en un col·loqui al Cercle Eqüestre si farà alcalde Xavier Trias (el candidat de TriasxBCN) si guanya els comicis, Collboni ha dit que “clar”, que “respectaré el resultat de les eleccions”.

Ara bé, això no ha evitat que en el mateix col·loqui el socialista hagi reblat la pugna amb Trias pels votants moderats. Collboni ha acusat Trias de voler aglutinar dos tipus d’electors oposats i, per això, l’ha avisat que “la mateixa manta no ho cobreix tot”.

Vol independentistes de l’ANC i moderats, i els vol tapar amb la mateixa manta. La manta no ho cobreix tot. Que digui que el seu líder espiritual és Puigdemont”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

En aquest sentit, el candidat socialista ha qüestionat que “un projecte vinculat a Laura Borràs i Carles Puigdemont” pugui donar “confiança, credibilitat i garanties d’estabilitat”.

Si Trias guanyés les eleccions, sentiríem com es destapa una ampolla de xampany a Waterloo”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Permetre hotels nous al centre

Des del Cercle Eqüestre, Jaume Collboni també ha respost les preguntes que han fet alguns dels assistents del públic. Quan li han preguntat pel PEUAT (la regulació municipal que prohibeix l’obertura d’hotels nous a les zones saturades), ha proposat permetre que se’n facin de nous a edificis patrimonials i singulars del centre. El candidat ha assegurat que aquest canvi al PEUAT no suposaria un increment “rellevant” de l’oferta hotelera.

També s’ha mostrat partidari de “replantejar el projecte” del carril bici a la via Augusta que s’està creant tot just ara i que, segons han denunciat alguns assistents, està generant un coll d’ampolla perquè s’han reduït els carrils per als cotxes. “És una condició que va posar ERC per aprovar l’últim pressupost i el resultat és contraproduent”, ha sentenciat Collboni.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?