Arriba el segon capítol de les claus de campanya amb motiu de les eleccions municipals 2023 a Barcelona. La cursa electoral està en marxa des de fa temps, en espera que engegui oficialment la campanya, però els ulls estaran posats, sobretot, la nit del 28 de maig, durant l’escrutini. Aleshores sabrem qui ha estat el guanyador del 28-M, tot i que això pot no ser suficient per arribar a l’alcaldia.

Històricament, a Barcelona, qui quedava en primera posició tenia l’alcaldia, però ara fa quatre anys aquesta màxima es va trencar. El candidat d’ERC, Ernest Maragall, va quedar primer en vots, per davant d’Ada Colau (BComú). Tots dos van obtenir 10 regidors i la majoria absoluta del ple està en 21, però l’ara alcaldessa de Barcelona va aconseguir retenir l’alcaldia gràcies als suports del PSC i tres regidors de BCN Canvi.

Qui sumarà 21 regidors el 28-M?

Per tant, en un escenari tan ajustat com l’actual, on algunes enquestes donen un empat tècnic entre dos o fins i tot tres partits, una de les preguntes que ara pren més força és: qui guanya serà alcalde? Aquest últim precedent diu que aconseguir la victòria pot no ser suficient si hi ha una majoria alternativa.

Per tant, caldrà estar pendents no només de qui guanya les eleccions sinó, sobretot, de qui suma 21 regidors i amb quins altres partits.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?