Eva Parera

La candidata de Valents a l’alcaldia de Barcelona, Eva Parera, ha reclamat que la ciutat arribi als 10.000 agents de policia tenint en compte tots els cossos policials que hi ha (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Portuària i seguretat privada) per garantir-hi la seguretat. Segons Parera, amb tots els cossos ara no s’arriba als 8.000 agents.

Ho ha dit en el cicle amb els candidats a les eleccions municipals 2023 que organitza Barcelona Global i ‘La Vanguardia’. Parera considera que la plantilla de la Guàrdia Urbana és insuficient i que cal arribar als 4.500 agents amb noves convocatòries. També demana a la Generalitat 4.000 agents fixos dels Mossos a Barcelona, i que l’Estat garanteixi que 1.500 agents entre Policia Nacional i Guàrdia Civil per donar resposta a les competències que tenen assignades.

Rebutja una consulta del tramvia

En el col·loqui, la candidata de Valents ha rebutjat fer una consulta del tramvia de la Diagonal, com ha plantejat Xavier Trias (Junts), i ha afirmat que aquesta obra és “una pèssima decisió”. Parera ha lamentat que Trias digui que si no guanya no es quedarà a l’Ajuntament, i ha assegurat que ella es quedarà tant sí com no perquè “tinc un projecte de ciutat”.

En matèria d’habitatge la líder de Valents ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de fer “especulació immobiliària” amb les polítiques que ha engegat des del consistori, i ha reclamat revertir la mesura del 30 % per a habitatge protegit, el dret de tempteig i retracte i la regulació dels lloguers.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?