Jordi Graupera

El candidat de Barcelona És Capital, Jordi Graupera, creu que la seguretat a la ciutat ha empitjorat durant aquest mandat, tant per la quantitat de delictes comesos com també per la gravetat. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Graupera n’ha responsabilitzat l’alcaldessa, Ada Colau. “Han tardat tres anys a veure que la seguretat és important”, ha explicat.

Pel candidat, el fet que el govern municipal s’hagi retirat dels espais conflictius de la ciutat per evitar titulars que els comprometessin amb el seu electorat ha naturalitzat els discursos autoritaris. “No s’entén la insistència de Valls per posar la seguretat al centre del debat sense la negligència de Colau”, ha sentenciat.

“Amb Maragall no hi he parlat mai a la vida”

Graupera considera que la candidatura d’Ernest Maragall és una mala notícia per a l’independentisme. Considera “indignant” que ERC l’hagit triat quan “ha jugat tots els papers de l’auca”, però, en canvi “no ha deixat cap llegat” ni a l’Ajuntament ni a la Generalitat. El periodista i filòsof també ha reconegut que amb Maragall no hi ha parlat “mai a la vida” tot i haver-l’hi ofert.  “Tinc ganes de conèixer-lo, sembla bona persona”, ha afegit. De fet, Graupera creu que si es trobessin en un hipotètic debat amb el republicà i la número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, obririen un “forat” per on no pararien de perdre vots.

“Tots els nostres indicadors són de pujada”

Sobre el fet que la darrera enquesta no els doni representació al consistori, Graupera s’ha mostrat confiat que no serà així. Assegura que tots els indicadors de què disposen mostren una pujada i que les enquestes no els donaran cap regidor perquè si ho fessin el vot cap a Barcelona És Capital es dispararia.

Tampoc no creu que se’ls pugui comparar amb la candidatura del Front Republicà d’Albano Dante Fachin. Graupera recorda que Barcelona És Capital s’ha construït al llarg d’un any i mig, amb un procés de primàries,  en què han votat més de 10.000 persones, que té més de 40.000 adhesions i un pressupost de campanya de 100.000 €.

Graupera també s’ha mostrat confiat que la Junta Electoral els donarà la raó i, finalment, podran participar en el debat electoral de betevé. Considera que els electors que estan representants pel regidor no adscrit Gerard Ardanuy, (a la llista de Barcelona És Capital) hi han d’estar representats per pluralisme polític.