Quan només queden 24 hores perquè comenci la campanya de les eleccions municipals 2019, Ernest Maragall ha llançat un missatge als seus contrincants: “Nosaltres sortim a guanyar”. De fet, els darrers sondejos situen el candidat d’ERC com a favorit a guanyar d’aquí a dos diumenges, per això Maragall ha advertit que “ERC també vol guanyar el 26-M, igual que va fer el 28-A”.

El candidat, a més, ja es veu com a alcalde: “Estic disposar a exercir el lideratge d’aquesta ciutat amb totes les conseqüències”. En paral·lel, Maragall ha carregat contra l’alcaldessa, Ada Colau, per no haver acceptat un cara a cara amb ell, però sí amb Elsa Artadi (JxC): “Fa la impressió que està buscant debats per veure qui és el numero dos”, ha reblat.

30 escoles bressol noves en barris desfavorits

Ernest Maragall ho ha dit en un acte als Jardins de la Sedeta sobre educació. Acompanyat del director d’Escola 21, Eduard Vallory, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha proposat la construcció de 30 escoles bressol noves en els barris més desfavorits de la ciutat.

“Potser hem d’anar als barris que tenen una diferència en l’espeança de vida”, i ha qüestionat: “Voleu dir que no estan correlacionades una cosa amb l’altra?” En paral·lel, Maragall també ha proposat actualitzar el model educatiu d’ESO d’uns 30 centres cada any.