Ernest Maragall cartell campanya ERC

ERC assegura que afronta les eleccions municipals del 2019 com “la segona volta” de les generals del 28 d’abril. Així ho ha explicat el cap de campanya republicà, Sergi Sabrià, que ha assegurat que “tornem on ens sentim més còmodes, tornem a les urnes”. A Barcelona, els republicans diuen que “sortim a guanyar” per aconseguir “una capital republicana” amb Ernest Maragall al capdavant. Tot i aquest optimisme, ERC no ha volgut valorar l’enquesta d”El Periódico’, que el situa com a guanyador.

Pel que fa a possibles pactes, Sabrià ha assegurat que centraran els esforços a guanyar els comicis i que no plantejaran aliances fins passades les eleccions. Això sí, ERC marca dues línies vermelles: “Han de ser de caràcter progressista i de compromís absolut amb el projecte republicà”. Això s’alinea amb les ofertes fetes anteriorment per Maragall a BComú i JxC.

“Reimpulsem Barcelona” per desbancar Colau

El candidat per a Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat els cartells que utilitzarà ERC per a les eleccions municipals. En seran dos: un amb una imatge del mateix Maragall, i l’altre amb una fotografia de la número dos de la llista, Elisenda Alamany. En tots dos cartells hi apareixerà el lema “Reimpulsem Barcelona” —asseguren des del partit— per reobrir debats que l’alcaldessa, Ada Colau, no ha tingut.

A les eleccions europees, el partit tindrà també dos cartells: un amb la imatge del cap de llista, Oriol Junqueras, i l’altre amb la imatge de la número dos, Diana Riba (dona de Raül Romeva). En aquest cas, l’eslògan serà: “A Europa, drets i llibertats”. ERC ha demanat a la JEC poder comptar amb la participació d’Oriol Junqueras en quatre actes, però el partit assegura que no han obtingut cap resposta.