La número dos de la llista de Junts per Catalunya a les eleccions municipals del 26 de maig, Elsa Artadi, s’ha presentat aquest dimecres davant els joves de la JNC (Joventut Nacionalista de Catalunya) com l’única candidatura que es preocupa per com ha de ser la ciutat de Barcelona d’aquí a 20 anys. Quan queden 24 hores per a l’inici de la campanya, Artadi ha lamentat que “ja fa molts dies que tenim debats en què s’està parlant de la Barcelona dels Jocs Olímpics”, i ha sentenciat que “ningú no projecta la ciutat de Barcelona que vol per d’aquí a 20 anys, i alguns candidats no crec ni que tinguin energia per plantejar-ho”.

Artadi ha situat les polítiques d’habitatge i de treball com a eixos fonamentals per als joves de la ciutat i ha resumit el llegat del govern de Colau durant quatre anys en una sola frase. “No s’ha fet res”, ha dit. Ha afegit que les polítiques d’habitatge dels governs socialistes han estat un “desastre” que només es va revertir durant els quatre anys de Xavier Trias com a alcalde.

Artadi ha participat en un acte de precampanya al barri de Gràcia davant d’una cinquantena de persones, la majoria joves. A l’acte també hi ha participat Beta Forn, filla de Joaquim Forn, que ha llegit una carta escrita pel seu pare des de la presó. A l’escrit, Forn ha reivindicat l’esperit de l’1 d’octubre. “Érem un sol poble, lluitant units per la llibertat i la dignitat”, ha dit. I ha cridat a afrontar les eleccions “amb moral de victòria”, i sense deixar-se vèncer “pel desànim ni pels qui voldrien fer-nos desaparèixer”.