El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha acusat l’acaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, de “centrifugar responsabilitats” en matèria de seguretat, després que aquest dimarts va denunciar que la consellera d’Interior havia abandonat Barcelona i insinués que es feia per motius electorals. “Colau s’ha especialitzat els darrers temps a centrifugar totes les responsabilitats”, ha afirmat.

Dins el cicle Objectiu Barcelona, Collboni ha dit que la ciutat necessita més agents dels Mossos d’Esquadra i ha recriminat a l’alcaldessa que no els hagi exigit abans. “Quan fa que tenim un problema de seguretat? Dos anys?”, s’ha preguntat Collboni, que ha recordat que abans de sortir als indicadors, diverses entitats ja n’alertaven. El candidat socialista ha afirmat que Colau no exigia abans més mossos a la Generalitat per “no importunar els independentistes”.

L’anglès, tercera llengua oficial

En el mateix col·loqui, l’alcaldable del PSC ha proposat fer de Barcelona “una ciutat trilingüe” i que l’anglès sigui “la tercera llengua oficial”. Per Jaume Collboni, aquest fet pot ajudar la ciutat a atreure-hi talent internacional. Per això, ha plantejat millorar l’acollida d’emprenedors i experts en recerca i recuperar la sisena hora d’anglès a les escoles. Collboni vol que els tràmits de l’Ajuntament es puguin fer en anglès.