La número dos de JxC a l’alcaldia, Elsa Artadi, ha assegurat que l’aspiració de la seva candidatura és “quedar per davant d’ERC” i guanyar les eleccions municipals. En una conferència al Cercle Eqüestre, Artadi ha posat en un mateix sac Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) perquè diu que els missatges que van donant demostren que “van de la mà”. Per això, ha advertit: “Si no vols Colau, no votis Maragall”.

Elsa Artadi, que va de número dos a la llista que encapçala Joaquim Forn, ha dit que la voluntat de JxC és quedar primers i formar govern amb ERC, que ha definit com “el nostre soci natural”, amb el qual recorda que governen a la Generalitat des del 2012. A preguntes dels assistents, molts menys que amb altres candidats, Artadi ha dit que és molt difícil que hi hagi majories alternatives per desbancar la força més votada i que cal evitar que ho siguin Maragall o el socialista Jaume Collboni perquè creu que pactaran amb Colau.

En un col·loqui posterior, Artadi ha reiterat que no pactaran govern amb els comuns perquè “Barcelona necessita un canvi de debò, un nou lideratge, una nova orientació i un nou model”. “No compartim no parlar i imposar”, ha afegit, en al·lusió al govern de Colau. La número dos de JxC ha criticat la “deixadesa” de l’alcaldessa en seguretat, que aquest dimarts ha carregat contra la Generalitat.