El candidat de BCN Canvi – Cs a l’alcaldia, Manuel Valls, vol que els premis Grammy llatins se celebrin a Barcelona. Assegura que la seva candidatura ja fa un temps que treballa amb l’equip d’aquest esdeveniment musical perquè Barcelona sigui en un futur la ciutat que aculli l’entrega d’aquests guardons. “Fa anys es va fer una proposta i es va dir que no” des de Barcelona, ha dit Valls. Assegura que aquesta cita mundial, aprofitant l’èxit de la cantant Rosalía, és una oportunitat per donar un impuls a la cultura a la ciutat.

 

Valls vol pactar amb el PSC

En una entrevista en el marc del cicle Objectiu Barcelona, organitzat per Barcelona Global, Manuel Valls també ha parlat de possibles pactes després de les eleccions municipals del 26 de maig. L’ex-primer ministre francès ha deixat clar que pactarà amb el PSC i té l’oportunitat de governar, i que “el groc no pot ser l’únic color de Barcelona”. Per això, diu que no pactarà “ni amb independentistes ni amb populistes”. Assegura que cal posar fi “al separatisme de Maragall” i “l’etapa de Colau”. “Barcelona necessita lideratge, no activisme”, ha dit.

Manuel Valls no ha volgut fer una valoració gaire profunda sobre les darreres enquestes publicades, que el situen en quarta posició. Valls ha assegurat que pot haver “sorpreses” i que el vot de les municipals no serà el mateix que el de les generals.

Bicapitalitat de Barcelona

Una de les apostes de Valls és la bicapitalitat de Barcelona a l’Estat, un fet que el Govern espanyol hauria “d’entendre”. “No podem ser una ciutat petita i provinciana”. Valls s’ha definit com el millor candidat per convertir Barcelona en la millor ciutat per al turisme i la ciència. També ha dit que si és alcalde erradicarà la inseguretat a la ciutat, sobretot al Raval, on ha dit que es viu una situació de “misèria” pels menors estrangers no acompanyats, la prostitució, les drogues i la violència.

Traspassar habitatge a l’àrea metropolitana

L’habitatge ha estat present en algunes de les mesures que ha proposat Manuel Valls per millorar Barcelona. Aposta perquè habitatge sigui una “competència exclusiva” de l’àrea metropolitana, ja que ha apuntat que les dificultats en l’accés a l’habitatge s’han d’abordar des d’una visió metropolitana. El candidat a l’alcaldia també aposta per incrementar l’oferta de pisos a la ciutat com a solució per disminuir el preu dels lloguers.

Durant l’entrevista, Valls ha desgranat altres propostes de la seva candidatura. Per exemple, fer que el transport públic sigui gratuït en episodis de contaminació, acabar les obres de l’estació de la Sagrera, fer un bulevard de teatres entre Montjuïc i el Paral·lel o reobrir el debat sobre la liberalització dels horaris comercials.

Manuel Valls