La número dos de la candidatura del PSC a les eleccions municipals del 28-M, Maria Eugènia Gay, ha assegurat que, si és alcalde, Jaume Collboni liderarà una Barcelona igualitària, amb un feminisme del carrer i no del dogmatisme, que sigui real i no de manual”. En un acte sobre feminisme amb les candidates Raquel Gil i Marta Villanueva, Gay també ha promès que, si governen, els socialistes “posaran les dones al centre de la política a Barcelona”.

Jaume Collboni liderarà una Barcelona igualitària, amb un feminisme del carrer i no del dogmatisme, que sigui real i no de manual”
Maria Eugènia Gay, número dos candidatura PSC

Gay s’ha compromès a fer de l’espai públic un lloc segur per a les dones, amb una revisió de l’enllumenat, especialment en els entorns d’oci nocturn. També vol coordinar els protocols dels locals d’oci nocturn i crear una xarxa ciutadana amb personal públic, comerciants, hotelers i altres perquè sàpiguen detectar situacions de risc vers les dones.

També ha dit que treballaran per millorar la coordinació entre tots els operadors que intervenen quan hi ha un cas de violència masclista. “Les víctimes pateixen una situació de solitud i de gran pressió psicològica i, per això, denunciar pot ser un pas molt dur”, ha subratllat. Per això, ha dit, el circuit ha d’estar molt ben coordinat, amb la presència de psicòlegs i advocats que l’acompanyin.

Les dones assumeixen les cures

La número sis de la candidatura, Marta Villanueva, ha destacat que les dones són encara les que assumeixen les cures de persones a la societat actual: “Tots, en algun moment a la vida, serem cuidats i no hi ha res més antidemocràtic que les cures recaiguin en les dones només pel fet de ser mares”.

Tots, en algun moment a la vida, serem cuidats i no hi ha res més antidemocràtic que les cures recaiguin en les dones només pel fet de ser mares”
Marta Villanueva, número sis de la candidatura del PSC

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?