El PSC ha seguit fent campanya per a les eleccions catalanes aquest dijous a la tarda a l’Hospitalet de Llobregat sense el candidat, Salvador Illa, que a la nit participarà en un debat electoral amb la resta de candidats a La Sexta. En l’acte, hi han participat la número dos de la llista per Barcelona, Eva Granados, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que s’ha sumat a la campanya, i l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín.

Senyors i senyores d’Esquerra Republicana, els han tornat a ensarronar. Jo ja no sé quantes vegades els han ensarronat
Eva Granados, número dos del PSC

Granados s’ha referit a l’acord signat pels partits independentistes en què es comprometen a no pactar amb el PSC. Si Salvador Illa ha assegurat que era “la foto de Colón dels independentistes”, la número dos dels socialistes ha anat més enllà i ha acusat la candidata de Junts, Laura Borràs, de ser-ne la impulsora: “Laura Borràs firma el dia 8 (abans que la resta de partits), o sigui que l’arquitecta de la cosa ja se sap qui és”, ha raonat. Segons Granados, el pacte de Junts, ERC, el PDeCAT, la CUP i Primàries Catalunya farà presidenta Borràs i ha insinuat que els republicans no han estat conscients d’això: “Senyors i senyores d’Esquerra Republicana, els han tornat a ensarronar. Jo ja no sé quantes vegades els han ensarronat. Una vegada més el que han signat és el compromís de fer Laura Borràs presidenta de la Generalitat”, ha insistit.

Granados s’ha tornat a referir a la jornada electoral de diumenge i ha volgut deixar que clar que votar és segur: “Han intentat intoxicar una mica l’ambient. El govern ha fet de més i de menys. Hi ha candidatures que han jugat a una cosa i a una altra. Però els ajuntaments feia mesos que treballaven conjuntament amb la Generalitat”, ha explicat. Per això, ha fet una crida a mobilitzar-se el 14-F i sortir a votar.