La festa de la nit de Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina serà un espectacle aeri amb pirotècnia, música, drons que se sumaran a l’espectacle de llum i so propis de la Font Màgica de Montjuïc. El fil conductor serà l’agermanament entre els pobles i és una creació original per a la ciutat de la companyia francesa Groupe F. El muntatge també fa una crida a la pau en un moment simbòlic com és l’inici d’un any nou.

Després de dos anys sense festa multitudinària per les restriccions de la pandèmia, Barcelona recupera l’espectacle de la nit de Cap d’Any 2022 en l’emplaçament dels darrers anys, Montjuïc.

Dues parts de 12 minuts

L’espectacle, dirigit per Christophe Berthonneau, és una creació de Groupe F. Es tracta d’una companyia francesa amb una dilatada trajectòria en l’organització d’aquests esdeveniments. El muntatge que han dissenyat es basa en la tradició i el ritual d’acomiadar l’any, però des d’una perspectiva actual i tecnològica, amb l’ús d’elements com els drons. S’estructura en dues parts de 12 minuts cadascuna.

200 drons en acció i focs artificials

La primera part seran els 12 minuts previs a la mitjanit i fan una evocació de les cultures originàries a través del seu art. Cada minut està dedicat a una cultura diferent, simbolitzada a través de màscares dibuixades a l’aire pel vol de 200 drons. Tot plegat, acompanyat per una banda sonora creada expressament per Scott Gibbons.

La segona part seran els 12 minuts posteriors a la mitjanit, i el protagonisme serà per als focs artificials, entesos com una metàfora de la comunicació de l’home amb el cosmos. El foc ha estat al llarg de la història de l’ésser humà un símbol de celebració i de diàleg amb l’univers. Per això, el muntatge recupera, a través del focs artificials, el foc com a símbol de la humanitat.

Notícies del Nadal 2022