L’Ajuntament de Barcelona ha decidit impulsar una nova mesura per fomentar el civisme a les places de la Vila de Gràcia, que afecta les botigues d’alimentació que venen alcohol situades a l’àmbit de les places de la Vila de Gràcia, del Diamant, de la Revolució, de la Virreina i del Sol. No podran portar a terme cap activitat de venda entre les 22 i les 7 h.

Aquesta mesura implica avançar una hora l’horari de tancament d’aquests establiments. Ha estat fruit de les converses realitzades amb tots els actors implicats i es porta a terme per raons d’ordre públic, de convivència amb els veïns de les zones properes i mediambientals per excés de soroll. “Ara mateix no tenim un problema de botellades hi ha una davallada de presència a les places d’un 30 %, però volem promoure el descans i l’element dels alimentaris pot acabar contribuint, per això reduim una hora l’horari”, afirma Eloi Badia, regidor de Gràcia.

Mesures similars ja s’apliquen a altres zones de la ciutat, com el “triangle golfo” i el Raval, per mirar d’evitar els botellots i combatre l’excés de soroll a les nits.

Una mesura pendent d’aprovació definitiva

Aquesta iniciativa ha estat aprovada inicialment per l’Ajuntament i està previst que entri en vigor al gener, un cop passi el tràmit d’exposició pública, d’al·legacions i d’aprovació definitiva.

S’han delimitat com a àmbit d’influència els carrers que es troben al perímetre de les places de la Vila de Gràcia, del Diamant, de la Revolució, de la Virreina i del Sol, i on estan ubicats diversos establiments alimentaris amb llicència per a la venda de begudes alcohòliques, que, en ser en una zona molt pròxima a aquests espais, afavoreixen la concentració de gent i el consum d’alcohol a la via pública.