Poques hores després de fer oficial que es presenta a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, el candidat de Junts, Xavier Trias, ha publicat el primer missatge a les xarxes socials, defensant la seva candidatura.

En el vídeo fa una crida a “recuperar l’orgull i el lideratge per tenir un projecte de ciutat que tant aquí com a fora generi respecte i admiració”. Trias afirma que ha meditat la decisió “a consciència” i que “ho donarà tot, tot, per fer-ho possible”. L’exalcalde de Barcelona, però, no fa referència en cap moment al seu partit, Junts. Al vídeo tampoc apareix cap imatge de la formació.

Trias, a qui se’l veu passejant per alguns carrers i indrets de la ciutat, assegura que “això no va de sigles ni d’un contra els altres, això va de nosaltres”. El missatge acaba amb la frase “us convido a guanyar, som-hi”.

“O alcalde o res”

Després de publicar aquest primer missatge a les xarxes socials, Trias ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que es presenta per guanyar. “O alcalde o res”, ha remarcat. Diu que “amb 76 anys no té sentit” quedar-se “cobrant un sou”. Espera treure 14 regidors i diu que l’objectiu és “substituir Colau”. Afirma que mai la votarà com a alcaldessa i en referència a possibles pactes, no es posa “línies vermelles”. “A Barcelona hem de saber fer els pactes que siguin necessaris”, ha dit.

Sobre la llista de la seva candidatura, Trias ha desvetllat alguns noms com Neus Munté i Jordi Martí Galbis. Diu que serà “una llista molt potent” amb gent “de primera línia”. L’exalcalde també espera “que el PDeCAT s’intregri” i que per ell, això “és bàsic”.

La cinquena vegada de Xavier Trias

La cursa política de Xavier Trias a Barcelona va començar ara fa gairebé 20 anys. El 2003, va estrenar-se com a regidor a l’Ajuntament de Barcelona. Convergència i Unió va tenir aleshores nou regidors, un menys que al 1.999. No va ser fins vuit anys després, el 2011, que aconseguiria convertir-se en alcalde de la ciutat, un càrrec que va ocupar només durant un mandat. Aquesta serà la cinquena vegada que opta a l’alcaldia.