El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat crear la figura d’un alcalde de nit. És una proposta electoral que ja va fer durant la campanya de les municipals del 2019. Segons el republicà, l’alcalde de nit s’ha de fer “responsable de tots els aspectes de la vida nocturna” de la ciutat i ha de “coordinar tots els serveis municipals” que funcionen entre les 22 h i les 6 h.

A més a més, Maragall ha dit que caldrà desplegar “un pla efectiu per garantir el descans nocturn dels veïns”. El candidat d’Esquerra ho ha explicat acompanyat del número sis a la llista electoral, Jordi Coronas, des del carrer d’Enric Granados. Maragall ha tornat a proposar la figura de l’alcalde de nit coincidint amb el Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll i l’endemà de saber-se que el 90 % dels sonòmetres instal·lats a Barcelona superen els llindars marcats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Instal·lar més sonòmetres

Algunes de les mesures que els republicans plantegen incloure en el pla per garantir el descans nocturn són la instal·lació de més sonòmetres als punts tensionats acústicament, fer-hi actuacions des del vessant urbanístic i ampliar la presència i les sancions de la Guàrdia Urbana. Esquerra també proposa bonificar les taxes i impostos municipals “als establiments que facin les coses bé” i avançar una hora fins a les 21 h— l’horari límit per vendre alcohol als súpers.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?