La candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Anna Grau, veu possible mantenir la representació a l’Ajuntament, malgrat que les enquestes publicades fins ara per a les eleccions municipals del 2023 els en deixen fora. “Tinc enquestes internes que em donen fins a tres regidors, i queda un mes per a les eleccions”, ha assegurat Grau aquest dimarts al Col·legi d’Economistes. També ha dit que “amb tres regidors puc fer meravelles“.

En resposta a preguntes del públic, Grau ha descartat donar suport a Ada Colau (BComú), de qui creu que “el seu cicle a Barcelona està acabant”, i ha assegurat que vol fer de Cs “una força de govern a Barcelona i Catalunya més aviat que tard”. Per aconseguir-ho, ha rebutjat donar “cap xec en blanc” i ha posat com a línies vermelles per a qualsevol pacte la defensa del bilingüisme, una rebaixa d’impostos, revisar les superilles i fer front a l’ocupació.

“No som el partit de l’Ibex”

En una intervenció inicial, Anna Grau ha afirmat que Ciutadans aposta per l’economia productiva i la col·laboració publicoprivada. “No som el partit de l’Ibex, som el partit dels autònoms, de la gent treballadora i dels professionals”, ha defensat la candidata, que en clau econòmica s’ha mostrat partidària de “regular més que de prohibir”. Grau ha acusat Colau de “desincentivar el turisme” i de practicar una “hiperintervenció econòmica”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?