Les tanques instal·lades per tancar el turó de la Rovira han impedit l’accés als visitants per primera vegada aquest dimarts al vespre. Poc abans de dos quarts de vuit del vespre, la Guàrdia Urbana ha fet marxar el centenar de persones que hi havia al turó. Moltes duien begudes i feia poca estona que hi havien arribat per veure la posta de sol: no sabien que aquest dimarts el turó de la Rovira es tancaria per primera vegada durant el vespre. Un cop acabat el desallotjament, que ha estat pacífic i sense incidents, la Guàrdia Urbana n’ha tancat les portes que en limiten l’accés fins demà al matí i s’ha quedat controlant la zona.

Dilluns, 1 de maig, ha estat l’últim dia en què barcelonins i turistes hauran pogut gaudir de la posta de sol amb les vistes del turó. A partir d’ara, l’accés hi estarà prohibit cada vespre a partir de les 19.30 h a l’estiu i a les 17.30 h a l’hivern. L’Ajuntament ha justificat la mesura dient que així s’evitaran les festes il·legals i les botellades i, tot i que alguns veïns donen suport a la mesura, altres hi estan en contra.

Els turistes hi continuen arribant

Tot i el tancament que s’ha fet a dos quarts de vuit, nombrosos grups de visitants han continuat acostant-se a la zona amb la intenció de pujar al turó de la Rovira a gaudir de la posta de sol i, en trobar-s’ho tancat, s’han quedat per la zona.

Aquesta és una de les preocupacions dels veïns que estan en contra del tancament, que també consideren que és una privatització de l’espai públic. Però també hi ha qui considera que el tancament pot ser positiu per posar fi a les molèsties que generen les festes il·legals i botellades.

“Preservar l’espai museístic i canviar el tipus de visitant”

En aquest primer dia, la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha insistit que el tancament és “una mesura més” per preservar l’espai museístic. El districte vol que el públic que puja fins als búnquers “no vingui per les festes, sinó per recuperar la memòria històrica de la ciutat de Barcelona”.

“Malauradament ho hem hagut de fer”, diu Alarcón, referint-se al control nocturn i el tancament del recinte per preservar “una joia que és el turó de la Rovira”.