L’aparició d’una pitó de 15 kg dalt d’un arbre al districte de les Corts ha estat el centre de les converses de la majoria dels veïns, especialment entre aquells que viuen a l’edifici a tocar de l’arbre on el rèptil es va acabar refugiant.

Jo vaig marxar perquè tinc un gosset que és un Chihuahua i vaig pensar: ‘A veure si saltarà i se’l menjarà’”
Francesc Gallego, veí de les Corts

Francesc Gallego es va trobar ahir de sobte tot el dispositiu de rescat de la gran serp. Ell no té por que una situació així es pugui tornar a repetir. “És una cosa puntual, no crec que hi hagi cap mena de por. La serp estava enroscada i no sé com la van treure, jo vaig marxar perquè tinc un gosset que és un Chihuahua i vaig pensar: ‘A veure si saltarà i se’l menjarà’.”

Pesa 15 quilograms, fa uns set metres, potser no mossega però com t’agafi, t’enrotlla i t’escanya”
Anna Ramon Martínez, presidenta de l’AV Camp Nou

Anna Ramon Martínez és presidenta de l’Associació de Veïns del Camp Nou i ens confessa que la situació d’ahir va suposar tot un daltabaix per als veïns de la Maternitat. “Ahir a la tarda va ser una sorpresa molt gran. Una pitó!, va ser un daltabaix i la gent estava molt espantada. Pesa 15 quilograms, fa uns set metres, potser no mossega però com t’agafi, t’enrotlla i t’escanya. No tenim sospites de qui pot ser però la multa per la tinença d’aquests rèptils pot ser molt alta i no crec que el propietari surti“.

Estic molt espantada, d’ara endavant prefereixo passar calor tancada a casa meva, perquè això no entra a casa”
Pepi Gala, veïna de la Maternitat

Pepi Gala és veïna del número 32 del carrer de Felipe de Paz. Des del seu balcó podia veure la gran pitó gairebé a tocar. La Pepi ens confessa que encara pateix certa angoixa després de l’episodi. “No m’ho podia creure. Vaig veure aquell bitxo terrible quan la van treure. Estic molt espantada, d’ara endavant prefereixo passar calor tancada a casa meva, perquè això no hi entra. Perquè no sé si n’hi ha més, tinc molta por. Hauríem de saber d’on ha sortit això, que ho diguin per si hi ha més serps. Quan vaig entrar a casa meva vaig mirar sota el llit fins i tot”.

La parella de la Pepi, Celestino Parreño, s’ho agafa amb més calma. “Ja veig que em quedaré l’estiu tancat a casa. No tinc por, és un cas puntual, algun sonat que té animals prohibits a casa seva, a més aquest animal no ataca sense provocació”, apunta.

La pitó, al CRARC de Masquefa

APAEC —la protectora que ofereix el servei de recollida d’animals exòtics a Barcelona— es va fer responsable de la gran serp, que la traslladarpa les properes hores al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, situat a Masquefa, a l’Anoia. L’associació assegura que, si no es toquen, aquestes serps no suposen cap perill ni són verinoses. De fet, apunten que estava més espantada ella que no pas els veïns. Ara bé, recorden que en cas de trobar-se en una situació similar, cal trucar ràpidament al 112 i mai acostar-s’hi.

És la primera vegada que l’associació es troba amb un cas com aquest, en el darrer any i mig només ha hagut d’actuar per tres serps molt més petites. A més, asseguren que a Barcelona està prohibida la tinença d’animals exòtics de més de set quilos —la pitó en pesava 15. La possibilitat que el tenidor rebi una multa fa pensar que no reclamarà el rèptil.